Polisiye Edebiyat sadece romanda değil, hikaye ve öyküde de çok başarılı örneklerle karşımıza çıkar. Özellikle klasik dönemde öykü, polisiye kurgunun en önemli anlatı türü olmuştur. Çünkü öyküde, sadece olaya odaklanmak ve suçu kim/nasıl işledi sorularına cevap bulmak, zaten beş-on sayfadan ibaret metnin tamamını doldurmaya yeter. Bu ise, polisiye edebiyatın en saf halidir. Toplumsal, psikolojik, tarihi ya da felsefi temalara değinilse bile bunlar polisiye bir öyküde ancak konunun gerektiği kadar yer alabilirler. Yani çok az.
Edgar Allen Poe‘nin -ki kendisi aynı zamanda kısa öykünün mucidi olarak bilinir- polisiyelerini kısa öykü biçiminde yazdığını hatırlayacak olursak, bu edebiyatın dünyaya gelişinin de öykü yoluyla olduğunu görürüz.
Polisiye Durumlar’da bir Polisiye Öyküler Antolojisi oluşturma fikri başlangıçta yoktu. Bu fikir sonradan gelişti. Klasiklerden çağdaş polisiye yazarlarına kadar, mümkün olduğunca çoğundan alınacak öykülerle oluşturacağımız bu antolojiyi zaman içinde tamamlayacağız. Böylece siz okuyucularımızın sitemizde daha keyifli bir zaman geçireceğinizi düşünüyoruz.
Antoloji sayfasına gitmek için lütfen tıklayınız.
Yazar:
- Turgut Şişman, PolisiyeDurumlar.com ve Dedektifdergi.com sitelerinin kurucuları arasında yer aldı ve halen polisiyeseverlerin ilgi ile takip ettiği bu iki projede aktif olarak görev almaktadır. Çeşitli kitaplarda ve online platformlarda hikaye ve makaleleri yayınlanan Turgut Şişman, Polisiye Yazarlar Birliği üyesidir ve 2005 yılından bu yana İngiltere'de yaşamaktadır.
En Son Yazıları
- Polisiye edebiyat25 Mayıs 2024Arthur Conan Doyle Kimdir: Hayatı, Eserleri ve Sherlock Holmes
- Makale16 Mayıs 2024En tehlikeli burç hangi burçtur? Peki ya en zeki burç hangisidir? 2024
- Makale13 Mayıs 2024Psikopat Ne Demek? Özellikleri, Meslekleri ve En Psikopat Film Karakterleri
- Haber9 Haziran 2023ZEHİRLİ KALEM POLİSİYE ÖYKÜ YARIŞMASI BAŞLIYOR