Sosyal medyanın zararları

İnsan kaçakçılığı ve sosyal medyanın zararları

Sosyal medyanın zararları nedir? Bu soruyu kendinize hiç sordunuz mu?

Hiç tanımadığınız biri size Facebook üzerinden arkadaşlık isteği gönderiyor. Bu kişiyi tanımıyorsunuz ancak hoş bir profil resmi olduğu için arkadaşlık isteğini kabul ediyorsunuz. Kızınızın okuldaki ilk günü. Kızınız yeni elbisesi içinde o kadar sevimli görünüyor ki arkadaşlarınız ve akrabalarınız da onun bu sevimli halini görsün diye kızınızın bir resmini çekip Facebook’a koyuyorsunuz. Kızınızı ilk defa okula bırakırken o kadar gurur duyuyorsunuz ki onun okuluna telefonunuzdan Facebook aracılığı ile Check-in yapıp, yer bildiriminde bulunuyor ve altına şunları yazıyorsunuz: “Kızımın ne kadar büyüdüğüne inanamıyorum. Zaman uçup gidiyor. Kızımla gurur duyuyorum!”

Bu esnada, üzerinde fazla düşünmeden Facebook arkadaşı olarak eklediğiniz gizemli kişi, kızınızın sevimli elbisesi içindeki resmini cep telefonuna kaydediyor ve dünya çevresindeki yaklaşık 60 farklı yetişkin erkeğe şu notu ekleyerek onun resmini gönderiyor:

Türk kız, Yaş 6
Kahve rengi gözler, Siyah Saçlar.
35,000 Avro

Kızınızın resmini, gümüş bir tepsi içinde, bir insan kaçakçısına verdiğiniz gibi aynı zamanda onun bulunduğu yerin adresini de verdiğinizin farkında mısınız?

Kızınızı okuldan almak üzere saat 4’te okula gittiğinizde onun ortada olmadığını görüyorsunuz. Aslında, daha siz onun okuluna varmadan, kızınız çoktan 43 yaşında bir pedofile yani bir sübyancıya satılmıştı bile. Kızınız şimdi kafasına bir çuval geçirilmiş halde Güney Afrika’ya doğru yola çıkmış durumda.

Tanımadığınız insanları Facebook üzerinde arkadaş olarak eklemeyin!

Sosyal medyayı kullanırken sorumsuzca davranmayın ve sosyal medyanın zararlarının da olabileceğini hesaba katarak hareket edin!

Hayatınız ile ilgili tüm detayları Facebook başta olmak üzere sosyal medya hesaplarınızda paylaşmayın!

Çocuklarınız resimlerini Facebook profil resminiz olarak kullanmayın!

Çocuk ve aile güvenliği için bunu paylaşın!

Yazar:

Turgut Şişman
Turgut Şişman
Turgut Şişman, PolisiyeDurumlar.com ve Dedektifdergi.com sitelerinin kurucuları arasında yer aldı ve halen polisiyeseverlerin ilgi ile takip ettiği bu iki projede aktif olarak görev almaktadır. Çeşitli kitaplarda ve online platformlarda hikaye ve makaleleri yayınlanan Turgut Şişman, Polisiye Yazarlar Birliği üyesidir ve 2005 yılından bu yana İngiltere'de yaşamaktadır.

Yorum yaparken lütfen hikaye ya da filmlerin konusunu açık etmeyin ki her okuyan sizle aynı zevki alabilsin ;)

yorum