Polisiye Yazarı Önay Yılmaz Kimdir 2

Polisiye Yazarı Önay Yılmaz Kimdir

İstanbul’da doğdumve büyüdüm. Bu kent benim her şeyim; varoluşum, kimliğim… Bebekliğimi,
çocukluğumu, eğitimimi, ilk başarımı, başarısızlığımı, aşklarımı, sevgilerimi, hayal kırıklıklarımı, mutlulukları, sevinçleri, üzüntüleri, kırgınlıkları, ilk şiirimi, ilk romanımı kısaca beni ben yapan her şeyi hep bu şehirde yaşadım ve
paylaştım. Dolayısıyla bu şehir bana ait ve ben de bu şehre aitim.

Önay Yılmaz

Bu şehirde okudum ve bu şehrin üniversitelerinden birinden (şimdiki adıyla Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi) mezun olduktan sonra gazetecilik mesleğine 1984 yılında muhabir olarak Hürriyet Gazetesi’nde başladım. Hürriyet gazetesinde on yıl çalıştım ve çok şey öğrendim. Hürriyet benim mesleği öğrendiğim gerçek bir okulum oldu. Çetin Emeç gibi efsane bir genel yayın yönetmeniyle çalışma imkânı da buldum. Daha sonra Hürriyet gazetesinden ayrıldım ve o zamanki adıyla Inter Star televizyonunda televizyon muhabiri olarak çalışmaya başladım. Ama televizyon maceram kısa sürdü ve bir süre sonra bir teklif üzerine kendimi Milliyet gazetesinde buldum.

İnsanın kendisini ailesinde gibi hissettiği Milliyet, mesleki anlamda kendimi geliştirdiğim ve giderek olgunlaştığım gazete oldu. Burada çok sayıda başarılı habere imza attım. Çok sayıda ödülün sahibi oldum. Üç kez (1996, 1997, 2005) Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülü’ne layık görüldüm. Son olarak da 2010 Bülent Dikmener Ödülü’nü kazandım. Ve bu gazetede yazar olmaya karar verdim. Bir yazı dizisi olarak gazete için hazırladığım Nazilerle Beş Yıl adlı seri yazıyı 2005 yılında kitap haline getirerek de yazarlık serüvenim başlamış oldu.

Gazetecilik yaşamımda, ilk çevre muhabirliğini başlatmakla ilk çevre haberlerini yapmakla ve geliştirmekle gurur duyuyorum. Çevre muhabirliğinin yanı sıra bilim muhabirliği de bana atfedilen sıfatlar arasında yerini aldı. Sadece muhabirlik değil yöneticilik (Milliyet İstanbul Haber Şefliği) de yaptım. Ancak gazetecilik mesleğinin bir muhabirlik mesleği olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Eğer bir gazetede bir muhabir olarak çalışmamışsanız gazetecilik yaptım dememelisiniz. Gazeteciliğin doğası muhabirliktir. Ama ne yazık ki gazetelerde en çok ezilen ve en kolay harcananlarda muhabirlerdir. Türkiye medyası ya da Türkiye basını bu hatadan dönmedikçe, bu yanlışı düzeltmedikçe, kısaca muhabirliğe yatırım yapmadıkça gazeteciliğin gelişimi de pek mümkün olmayacaktır.
Hürriyet gazetesinde çalıştığım yıllarda meslektaşım ve aynı zamanda şimdi o da benim gibi yazarlığı seçmiş olan aynı zamanda da Elçiye Zeval Olmaz adlı başarılı bir kitaba imza atan Güzin Özen Yılmaz ile evlendim.
2012 yılında daha çok yazarlığa zaman ayırabilmek için aktif gazetecilik hayatımı noktaladım. İstanbul’dan ayrılma planları yapıyorum ama dediğim gibi bütünleştiğim, bir parçam haline gelen bu şehirden nasıl ayrılacağımı bilemiyorum. Ama bildiğim bir şey var ki o da bu şehri İstanbul’dan öyle kolay kolay kopamayacağım.

Önay Yılmaz’ın Yayımlanmış kitapları: 

Nazilerle
Beş Yıl
 (Remzi Kitabevi), 2005 yılında
Bandırma Yolcuları (Alfa Yayınları), 2008 yılında
117 Soruda Türkler (Alfa Yayınları), 2009 yılında
Poseidon’un Laneti (Güncel Yayınları), 2009 yılında
Ölüm
Deltası
 (Destek Yayınları), 2010 yılında
Heybeliada Cinayetleri (Destek Yayınları), 2011 yılında
Günbatımı Cinayetleri 2013 yılında
Önay Yılmaz

Yazar:

Turgut Şişman
Turgut Şişman
Turgut Şişman, PolisiyeDurumlar.com ve Dedektifdergi.com sitelerinin kurucuları arasında yer aldı ve halen polisiyeseverlerin ilgi ile takip ettiği bu iki projede aktif olarak görev almaktadır. Çeşitli kitaplarda ve online platformlarda hikaye ve makaleleri yayınlanan Turgut Şişman, Polisiye Yazarlar Birliği üyesidir ve 2005 yılından bu yana İngiltere'de yaşamaktadır.

Yorum yaparken lütfen hikaye ya da filmlerin konusunu açık etmeyin ki her okuyan sizle aynı zevki alabilsin ;)

yorum